Mora Bio-Resonantie therapy

Mora Bio-Resonantie therapy
Door P. Bos

Hoe en wat

Vanuit de biofysica is bekend dat biochemische processen in het lichaam (leven), bestuurd worden door elektromagnetische trillingen of golven. Deze trillingen of golven hebben een heel lage energie, pakweg duizend maal zo klein als de radiogolven die gebruikt worden voor bijvoorbeeld een GSM telefoontje. Toch besturen deze trillingen of golven allerlei biochemische- en andere processen in ons lichaam. De sterkte is daarbij niet zo erg van belang maar wel de informatie die deze trillingen of golven overbrengen.Gaat er bij de overdracht van deze informatie iets mis, dan raakt ons lichaam uit evenwicht en voelen we ons rot en worden soms ziek.

Organen, cellen, weefsels en andere zaken zijn met elkaar en met zichzelf in een harmonische trilling. (een bepaald ritme en bepaalde verhouding tot een ander). Uw hart slaat bijvoorbeeld vier keer zo snel als dat u ademhaalt. Behalve dat er omstandigheden zijn waarbij de onderlinge ritmeverhoudingen verstoord zijn, kunnen de trillingen of golven ook disharmonisch zijn en daardoor verkeerde, verstoorde of helemaal geen informatie overbrengen.

Het lichaam organiseert de elektromagnetische trillingen zodanig dat de verschillende soorten trillingen specifiek zijn voor een bepaald orgaan, een bepaalde functie of een bepaald doel. Deze organisatie komt tot uiting in een bepaald verloop van deze meetbare en daarmee bruikbare functie van deze elektromagnetische trillingen.

De Chinezen wisten dit al vele eeuwen. Door middel van ingestoken metalen naaldjes kon men op de juiste banen in het lichaam (de meridianen), op de juiste plekken op die banen (de acupunctuurpunten) deze trillingen beïnvloeden. Men kon ze versterken, dempen en soms de doorgegeven informatie wijzigen. Leven is een continu proces, dat wil zeggen dat er altijd op ieder moment informatie wordt doorgegeven.

Met behulp van deze kennis hebben twee Duitsers, Dr. Med. F. Morell en Ing. Elektrotechniek E. Rasche in 1977 een (MORA-) apparaat ontwikkeld dat deze trillingen kan ontvangen, de disharmonische kan uitfilteren en naar behoefte de goede trillingen kan versterken en de minder goede kan dempen door deze in fase 180 graden om te keren. Dit omkeren betekent dat de trillingen in het lichaam die verkeerde of storende informatie rondstuurt wordt tegengewerkt.De techniek die hiervoor ontwikkeld is en de gebruikte methode noemt men respectievelijk bioresonantie-apparaat en bioresonantie. Inmiddels zijn er van deze peperdure apparaten meerdere fabrikanten.

 

MORA
Diagnose en behandeling
De apparatuur
Therapeutische mogelijkheden